Wat is het verschil tussen bruiningsversnellers en bronzers?

Bruiningsversnellers

Alle producten van Devoted Creations voor tijdens het zonnen, bevatten bruiningsversnellers die de pigmentaanmaak zullen stimuleren. Deze bruiningsversnellers zorgen ervoor dat het bruiningsproces sneller op gang komt.

 

Bronzers

Bronzers werken oppervlakkig op de opperhuid en zorgen daar voor een donkerder bruiningsresultaat, dat ook langer aan zal houden.

Er zijn 3 verschillende bronzers: DHA, natuurlijke bronzer en cosmetische bronzer.

 

DHA bronzer

 • DHA is de sterkste bronzer die de kleur verlengt met maximaal 7 dagen.
 • DHA is transparant van kleur. Er bestaan dus ook witte producten die wel degelijk bronzers bevatten.
 • Smeer een product met DHA altijd goed uit en reinig je handen na het insmeren met een verfrissingsdoekje. Zo voorkom je vlekken en verkleuring van de handpalmen. Dus ook witte producten met DHA!
 • Wacht 4-8 uur met douchen, zodat de DHA bronzer de tijd heeft zich te hechten en je optimale bruine kleur behaald kan worden.
 • Gebruik je een DHA vrij product, dan kan je meteen douchen. Wij raden dit wel af, omdat het zonde is om alle mooie ingrediënten van een product meteen weg te spoelen. Deze werken ook allemaal door op de huid.
 • Alle producten met een DHA bronzer bevatten ook een natuurlijke bronzer, zodat een prachtig natuurlijk bruine kleur bereikt zal worden.
 • Hoe sterker de DHA bronzer is, hoe beter de kleur behouden blijft.
 • Hoe beter je je huid verzorgt, hoe langer je plezier hebt van de bruining van DHA (smeer jezelf bijvoorbeeld iedere dag in met een moisturizer).

 

Natuurlijke bronzer

 • De natuurlijke bronzer is afkomstig uit natuurlijke ingrediënten, zoals kokos, noten, bessen etc.
 • Dit is een langzame bronzer, die de kleur verlengt met enkele dagen.
 • De natuurlijke bronzer kan nooit strepen of vlekken geven, ook niet bij onzorgvuldig smeren.
 • De natuurlijke bronzer is door iedereen te gebruiken

 

Cosmetische bronzer

De cosmetische bronzer geeft de bruiningsversneller zijn bruine kleur. Hoe meer cosmetische bronzers, hoe bruiner de bruiningsversneller zal zijn. Deze bronzer heeft geen effect op het uiteindelijke bruiningsresultaat. Je kunt deze zien als een foundation, je spoelt deze met douchen altijd weer weg.

 

Waarom is deze bronzer dan toch toegevoegd aan crèmes?

1. Je hebt meteen een mooie bruine kleur, die je eigenlijk pas zou hebben wanneer de DHA bronzer zich gehecht heeft en de mooie bruine kleur heeft  veroorzaakt. Een goede voorsprong op wat komen gaat.

2. Door de cosmetische bronzer zie je de bruiningsversneller goed op de huid waardoor je deze automatisch goed uit zult smeren. Op deze manier kunnen er nooit strepen en/of vlekken ontstaan.

Wacht je daadwerkelijk 4 tot 8 uur met douchen, dan is het niet erg dat de cosmetische bronzer weggewassen wordt. De DHA bronzer heeft zich dan gehecht aan de eiwitten van de opperhuid en de diepe bruine kleur is bereikt. De cosmetische bronzer kan je dan absoluut weer missen.

Met na zweten kan een cosmetische bronzer afgeven aan kleding. Dit was je er altijd weer uit.

Waarom moet ik wachten met douchen als ik een DHA bronzer heb gebruikt?

Een DHA Bronzer heeft 4-8 uur de tijd nodig om zich te hechten aan de eiwitten van je opperhuid en zo die mooie bruine kleur te ontwikkelen. Ga je binnen 4 uur douchen dan onderbreek je die werking en heb je geen effect van je DHA bronzer. Na 4 uur mag je douchen. Kan je nog iets langer wachten, 8 uur,  heb je een nog intensiever resultaat.

Mijn bruine kleur verdwijnt in het douche putje, hoe komt dat?

De bruine kleur die je verliest is de cosmetische bronzer. Deze wordt toegevoegd aan je product zodat je goed ziet waar je smeert en je meteen een tijdelijk kleurtje hebt. Als je 4-8 wacht met douchen heeft de DHA bronzer zijn werking kunnen doen en kun je de cosmetische bronzer afwassen, deze heb je dan niet meer nodig.

Hoe kan ik zo lang mogelijk mijn bruine kleur behouden?

Door je huid een optimale verzorging te geven.

Ons advies: 24 uur voor je zonsessie de huid goed scrubben. Dagelijks goed smeren met een moisturizer om de huid goed te verzorgen/ hydrateren.

Hoe beter jij je huid verzorgt, hoe beter je bruine kleur naar voren komt en hoe langer je hier plezier van hebt.

Waarom ruikt mijn huid zo vreemd na het gebruik van een DHA bronzer?

Een DHA bronzer gaat een verbinding aan met de eiwitten in je opperhuid. Deze werking kan een geur veroorzaken. In steeds meer producten van Devoted Creations is FreshTek verwerkt. Door dit ingrediënt wordt die geur verbloemd en zal je de heerlijke parfum van het product ruiken.

Het DC product wat ik zoek is niet te vinden op deze website, hoe kan dat?

Het product dat je zoekt is helaas niet meer verkrijgbaar. Ieder jaar ontwikkeld Devoted Creations USA weer nieuwe producten met de nieuwste ingrediënten en technologieën. Hierdoor vindt er eenmaal per jaar een wisseling plaats, er komen nieuwe producten in het assortiment, andere producten verlaten het assortiment. Wil jij op de hoogte blijven van de nieuwste producten? Hou deze website dan goed in de gaten voor het laatste nieuws.

Hoe weet ik zeker dat ik een product heb met een goede kwaliteit/houdbaarheid?

Op deze website vind je onder het kopje “verkooppunten” alle officiële DC Salespoints.

 

De verkooppunten die hier weergegeven worden verkopen uitsluitend “verse” producten, met een juiste houdbaarheid en kwaliteit.

 

Ze werken zelfs met een productgarantie, mocht een product toch binnen de gestelde termijn verlopen zijn.

 

Wil jij dus zeker zijn van goede kwaliteit? Koop je product dan bij een officieel Salespoint van Devoted Creations